Structuur en overzicht

Je bent succesvol, je groeit! Maar wat eerst kleine probleempjes waren, worden dagelijkse ergernissen. Er moet wat gebeuren. De organisatie moet anders. 

Bij Vaelis zijn we hier bekend mee. Wij brengen de problemen snel in kaart en dragen praktische oplossingen aan.

Inzicht én overzicht

Het opzetten van een management systeem dwingt je een bepaalde structuur op te zetten. Dat lijkt veel werk en veel gedoe, maar levert je uiteindelijk veel op. Je krijgt inzicht in details van taken en processen, terwijl je ondertussen een beter overzicht krijgt van samenhangen tussen processen.

 

Het opzetten van een (kwaliteits- of milieu-) managementsysteem kost tijd en moeite, maar is met onze hulp goed haalbaar!

Overzicht in afspraken met medewerkers

Als je met mensen werkt, krijg je te maken met een veelvoud aan regels en afspraken.

 

Weet jij welke regels van toepassing zijn? Weet jij of regels veranderd zijn?

 

Vaelis is op de hoogte van HR wet-en regelgeving en is tijdig geïnformeerd over veranderingen. 

Sommige afspraken moet je echt vastleggen, denk dan bijvoorbeeld aan het personeelshandboek, arbeidscontracten, beoordelingen, maar ook aan afwezigheid door vakantie of verzuim.

Dit kan veel tijd opslokken. Je wilt ondernemen en niet continue op zoek naar dit soort informatie.

Vaelis heeft een manier ontwikkeld die je overzicht geeft en heeft een systeem (VINS) dat daarbij helpt!

Risico's

Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt en gebeuren er dingen, die je wellicht niet hebt voorzien. Van fouten kun je leren en ontstane situaties kun je oplossen en proberen te voorkomen.

Tijdens onze ISO certificerings-en onderhouds trajecten komen we regelmatig risico's tegen die niet afdoende bekend zijn, maar ook niet afgedekt zijn door bijvoorbeeld een goede verzekering.

 

Vaelis werkt met partners die daar een oplossing voor kunnen bieden.

Informatie toegankelijk, beschikbaar en veilig

VINS  is een digitaal managementsysteem. Het maakt het beheer van processen en beschrijvingen een stuk eenvoudiger dan de dikke, geprinte handboeken die vroeger gebruikt werden.

 

Vins zorgt ervoor dat alle informatie op 1 plek staat, toegankelijk voor 'genodigden', beschikbaar ongeacht plaats en tijd en vooral veilig!

Documentatie

Bij het opzetten en onderhouden van een managementsysteem wordt vaak gevraagd om 'bewijs'. Dit bewijs is vaak in de vorm van documenten, maar dat hoeft niet. Het kunnen ook foto's of filmpjes zijn. Documenten zijn handig bij het inwerken van nieuwe medewerkers en het overdragen van werk, maar is een filmpje dan niet veel sneller en leuker dan een document?

Wij helpen we bepalen welke documenten echt nodig zijn en in welk formaat. We creëren standaard formaten met jouw huisstijl en zorgen dat die up-to-date blijven.

Veiligheid

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Met een VCA-certificaat legt een bedrijf de basis om iedere dag weer veilig en gezond te werken.

VCA is bedoeld voor bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken. Denk aan constructie- of onderhoudswerkzaamheden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

Vaelis heeft ervaring in VCA* en helpt je graag op dit gebied!