top of page

In control,

ISO 9001 & Risico

Vaelis helpt je op weg naar een ISO 9001 certificering, maar ook alleen voor onderhoud ben je bij ons aan het juiste adres! Indien gewenst kunnen we als interim KAM manager ingehuurd worden. Ook het verrichten van een interne audit of een leveranciers audit is mogelijk!

ISO
Waarom ISO certificering?

Kwaliteitszorg is eigenlijk een beetje een vaag begrip. Waar het om gaat is de kwaliteit van producten, processen en diensten continue verbeteren. Logisch dat klanttevredenheid voorop staat, want daar verdien je je geld mee, maar hoe zorg je er voor dat je begrijpt wat je klant verwacht, dat je levert wat je belooft en dat je onderweg niets verspilt aan geld of moeite. Hoe creëer je ruimte voor ontwikkeling. Het doel van de ISO norm is het verkrijgen en verhogen van klanttevredenheid door een effectief bedrijfsvoeringssysteem. Dit is precies de borging waar een klant naar op zoek is ! Het hebben en houden van een ISO certificaat heeft dus een commerciële waarde!

We vertellen je graag wat het certificaat onze klanten gebracht heeft!

Approved_edited.jpg
ISO 9001 Kwaliteit

ISO 9001 gaat over kwaliteitszorg en is een manier om stap voor stap een structuur aan te brengen, die leidt tot een continue verbetering van de processen en de organisatie.

Klinkt best lastig, maar middels een stappenplan kunnen wij je helpen bij het in kaart brengen van wat je al hebt en helpen we je fixen wat nog mist. Dan toetsen we middels een interne audit waar we staan en gaan op naar het uiteindelijke doel, het behalen van een ISO 90001 certificaat.

Vervolgens plegen we samen onderhoud om het certificaat te kunnen behouden.

 

Vaelis helpt je naar een ISO certificaat, maar kan ook alleen het onderhoud voor zijn rekening nemen.

Glowing gear with icon "ISO 9001" in the
 Vaelis Informatie Systeem

VINS is een digitaal managementsysteem. Het maakt het beheer van processen en beschrijvingen een stuk eenvoudiger dan de dikke, geprinte handboeken die vroeger gebruikt werden. VINS vullen we alleen met de zaken die belangrijk zijn voor je organisatie. 

 

Hiermee houden we de processen overzichtelijk en beheersbaar, we kunnen alles goed terugvinden, ook als we niet op kantoor zijn!

ISO 9001 vraagt ‘bewijs’ van dit soort zaken. Maar bewijs is niet een grote papierwinkel, waar niemand in het dagelijkse werk naar kijkt. Bewijs kan ook een video of een foto zijn. Een formulier, een geluidsopname of een filmpje mag ook! We helpen je desgewenst met dit soort oplossingen.

 

VINS zorgt ervoor dat alle informatie op 1 plek staat, toegankelijk voor 'genodigden', beschikbaar ongeacht plaats en tijd en veilig!

Wil je een demo van VINS? 

VINS
Klanttevredenheids-onderzoek

Een tevreden klant is van grote waarde. Hij komt bij je terug én hij kan je aanbevelen bij anderen. Een ontevreden of minder tevreden klant is óók van grote waarde, hij kan je heel veel informatie geven over je verbeterpunten!

Dit kan door een klanttevredenheids onderzoek. 

Herhaling van tevredenheidsonderzoeken zullen je vervolgens laten zien of je prestaties verbeteren.

Vaelis heeft een on-line vragenlijst ontwikkeld, die flexibel ingezet kan worden, per levering of periodiek. ​

customer-satisfaction.png
Met welke normen kunnen we je helpen?

ISO 9001 gaat over kwaliteitszorg. Het is een manier om stap voor stap een structuur aan te brengen, die leidt tot een continue verbetering van de processen en de organisatie. 

ISO 14001 certificering laat zien dat het bedrijf goed bezig is op het gebied van milieu en voldoet aan de wet-en regelgeving op dat gebied. Deze norm kent dezelfde structuur als ISO 9001 en als je dat certificaat al hebt, kun je met een relatief klein aantal aanpassingen op naar ISO 14001.

Vaelis weet alles van ISO9001 en ISO14001 en kan je helpen!​

ISO.jpg
ISO 14001 Milieu

Een van de belangrijkste aanleidingen om te starten met de invoering van ISO14001 is de vraag van klanten. Het kan een voorwaarde zijn bij aanbestedingen. Vaak is het ook de wens van het bedrijf om meer duurzaam te opereren en zo het milieu te sparen. Certificering laat zien dat het bedrijf goed bezig is op het gebied van milieu en voldoet aan de geldende wet-en regelgeving.

Een andere goede reden om dit management systeem in te voeren is het structureren van je organisatie en te komen tot beter overzicht, meer inzicht en verbetering van je milieu-inspanningen. Meer beheersing, minder verspilling, minder kosten.

Vaelis kan je helpen bij het behalen en behouden van een ISO14001 certificaat. Vaelis kan ook alleen het onderhoud voor zijn rekening nemen.

Duurzaam%20ontwikkelen_edited.jpg
Verbeteren door interne audits

Een interne audit gebruik je om te zien of de doelstellingen voor het managementsysteem worden bereikt en of afspraken en beleid worden nageleefd. Kortom: of je doet wat je beloofd. Tijdens een interne audit worden vaak verbetermogelijkheden gevonden, bijvoorbeeld waar je efficiënter kunt werken en waar mogelijke winst te behalen valt.

Als je een interne audit door objectieve, vaak externe persoon laat verrichten komen er vaak meer verbeterpunten naar voren dan wanneer je het zelf doet. 

Vaelis heeft een kritische, onafhankelijke kijk op processen en kan je helpen. Neem contact op voor een scherpe prijs!

Audit_edited.jpg
 
Overige normen

Wij blijven onze diensten verbeteren en blijven ons ontwikkelen richting nieuwe dienstverlening. Daarnaast hebben we een partnernetwerk dat uitkomst kan bieden.

 

Staat jouw interessegebied er niet bij, bel ons gerust, dan kijken we wat er mogelijk is!

improve%20quality_edited.jpg
bottom of page