top of page

Ook HR kan overzichtelijker

'HR' is nogal een ruim begrip, maar waar het natuurlijk om draait zijn de mensen. Je hebt ze nodig om het werk gedaan te krijgen en om te groeien. Zij hebben wensen en verwachtingen, maar jij als ondernemer ook! En dan zijn er ook nog regels en wetten waar je je aan moet houden. Best heel veel tegelijk!

Vaelis kan je helpen met een heldere structuur én invulling van HR activiteiten.

conferentie

Nieuwe medewerkers

Het aan boord krijgen van nieuwe mensen, ze wegwijs maken in jouw bedrijf, het inwerken, het arbeidscontract, de (her)verdeling van taken, maar ook het telefoonabonnement, de laptop en de eventuele lease-auto. 

Vaelis kan je helpen bij het 'on boarden' van nieuwe medewerkers, zodat zij zich snel thuis voelen!

brainstorming

Als mensen vertrekken

Soms ontstaan er problemen tussen een medewerker en diens leidinggevende of collega's.

 

Vaelis kan helpen door het beschikbaar stellen van een vertrouwenspersoon, die kan helpen bij het beëindigen van een ongewenste situatie. Een onafhankelijke, externe vertrouwenspersoon kan ook voor medewerkers vaak een laagdrempelige hulp zijn om zaken te bespreken die wat gevoeliger liggen. 

En natuurlijk is er ergens een moment waarop medewerkers weggaan bij jouw bedrijf. Dan moeten de 'tools' weer ingeleverd worden, toegangen tot systemen gestopt worden en er moet een oplossing komen voor de open-gevallen plek. Een exitgesprek kan je ook nog veel informatie opleveren. Regel het maar, veel werk!

Vaelis kan je het overzicht geven en werk uit handen nemen. 

vertrek medewerker

Medewerkers ontwikkelen

Als mensen eenmaal aan boord zijn krijg je te maken met doelstellingen, beoordelings- en competentiegesprekken en de verslag-legging daarvan, maar ook zaken als uren-registratie en vakantieplanning.  

Vaelis heeft hiervoor standaarden ontwikkeld en kan helpen bij het structureren van deze HR informatie. Maatwerk kan natuurlijk ook!

Vaelis verricht ook werknemerstevredenheids-onderzoeken.

Mensen ontwikkelen

VINS, structuur binnen HRM

VINS HRM is een digitaal management-systeem. Het maakt het beheer van HR gerelateerde processen en beschrijvingen een stuk eenvoudiger dan de dikke, geprinte handboeken die vroeger gebruikt werden. VINS HRM vullen we alleen met de zaken die belangrijk zijn rondom je personeel en is naar wens aan te passen. Hiermee houden we de informatie overzichtelijk en beheersbaar, we kunnen alles goed terugvinden!

Vins zorgt ervoor dat alle informatie op 1 plek staat, altijd en overal beschikbaar, uiteraard alleen voor genodigden, veilig!

VINS

Laat ons je helpen naar de volgende fase

In alle fases die je met een medewerker doorloopt heb je behoefte aan 'HR tools' en zou het zo fijn zijn als er al uitgewerkte voorbeelden zouden zijn. Deze kan je er snel bij pakken. Of het overdragen aan iemand anders dit voor je zou kunnen regelen. 

 

Vaelis heeft hier ervaring mee en kan je helpen en met het handige VINS systeem is alles snel en overzichtelijk terug te vinden.

Vaelis kan ook interim management bieden als er tijdelijk behoefte is aan een HR functionaris. 

let's do it
bottom of page