top of page
Zoeken

Niet normaal

Werken zal nooit meer 'normaal' worden. Het 'nieuwe normaal'. Hou op! Ik wil het niet. 


Ik wil niet dat het 'nieuwe normaal' normaal wordt, doe mij het oude normaal maar. Het nieuwe normaal is helemaal niet normaal, het is het 'nieuwe ab-normaal' wat mij betreft. Ik wil terug naar het 'oude normaal'. En vlug een beetje graag. 


Ik kan weer aan de slag. Niet dat ik niks gedaan heb, maar even schakelen was het wel. Gelukkig kan ik weer bij een aantal van mijn klanten terecht. Daar pak ik oude werkzaamheden normaal op. Gelukkig. Maar er is ook iets veranderd. De behoefte aan thuiswerken is voor sommige groter geworden. Of juist niet, kan ook. Ik heb ook thuis gewerkt en heus niet stil gezeten. Een collega ingewerkt en ook genoten van de kinderen die veel thuis zijn. Ik heb boeken gelezen en podcasts geluisterd, over persoonlijke ontwikkeling en HRM. Want uiteindelijk ligt daar mijn hart. Niet voor niets bieden we dit als dienst aan vanuit ons bedrijf. Natuurlijk interesse denk ik, gewoon omdat het me boeit. Anders dan anders maar ik heb een hoop gedaan. 


Natuurlijk heb ik ook gemerkt dat er een verschuiving plaatsvindt in de manier van werken. Of eigenlijk de locatie en tijd van werken. En eigenlijk is het ook wel heel fijn om flexibeler, en daarmee ook effectiever, te werken. Want zeg zelf, een video call over een onderwerp vanaf de keukentafel is vele malen sneller dan in de auto stappen, een half uur rijden, een praatje over het weer én corona, daarna ter zake komen om vervolgens weer een half uur in de auto en als je mazzel hebt in de file te rijden. Nee, wat dát betreft is het wel een verbetering. 


Om deze redenen ben ik wel van mening dat er een ánder normaal zal ontstaan, of eigenlijk al ontstaan is. Natuurlijk verlang ik ernaar weer meer onder de mensen te komen, terrasjes te pakken en naar het strand te gaan met mijn dochters. Maar ik verveel me niet. Dus los van de normale werkzaamheden bij mijn klanten zal ik de komende tijd nog meer oppakken om het voor organisaties makkelijker te maken, efficiënter vooral. Maar liever niet om anderhalve meter afstand en noem het alsjeblieft niet nieuw normaal. 


Meer weten?


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page